Igår bakade jag makroner. De flöt ut på plåten och blev helt konstiga. Jag förstår inte vad jag gjorde för fel för de har aldrig blivit så förut! Kan jag ha vispat äggen för mycket? För lite? Hade jag för mycket av någon ingrediens? Det är så mycket som man kan göra fel på när man bakar makroner att det är omöjligt att veta... Nu vill jag göra om dem och se om jag lyckas, annars kommer jag bara tro att jag inte längre kan göra makroner.
Nu bakar jag whoopies. Jag hoppas att de blir bra. Provkakorna är i ugnen nu och de ser fina ut, förutom att de är väldigt stora, fastän jag tog mindre smet än vad som stod i receptet... Om jag förstod receptet rätt.. Det stod att man ska skeda upp 8-10 rundlar(?) som är 3-5 cm i diameter... Men.. Hur tjocka ska de vara då? Jag känner mig dum. Men jag får se när de är klara om de duger! :) Förra gången jag gjorde whoopies blev de jättetjocka, nu flyter de ut mer istället... Aja, de verkar bli finare den här gången.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar